Barnekonferansens åpningsshow på Brunstad

BKM Horten fikk den store oppgaven med å arrangere åpningsshowet på barnekonferansen på Brunstad sommeren 2013. Det var et omfattende prosjekt som inkluderte en musikal som skulle fremføres live for ca. 7000 personer, og sendes på Brunstad TV til land over hele verden. Både ung og gammel i menigheten fikk oppgaver i forbindelse med dette prosjektet.

Det ble satt ned en prosjektgruppe høsten 2012 som startet med å finne tema og konsept på showet. Etter mange forslag ble temaet for showet: «Vær virksom i alt det gode – for Gud lønner rikelig». Showet tok utgangspunkt i maurens arbeidsomhet i forhold to gresshopper som ”nyter livet” uten å bekymre seg for høstens og vinterens utfordringer. For å fenge barnas oppmerksomhet ble hele showet delt inn i mange korte filmer og forskjellige sceneoppsetninger.

BKM Hortens egne husband sørget for live musikk med egenproduserte sanger og melodier. Ca 100 av menighetens medlemmer var aktivisert i forskjellige oppgaver. Sangene ble fremført live av et eget kor i forbindelse med skuespillet. Sangsolister var bl.a. to barn på 5 og 7 år. Showet startet med en film der vi fikk se da Aksel Johan Smith møtte sin far (Johan O. Smith) i en drøm. Der sa han disse ordene: – Vær virksom i alt det gode, for Gud lønner rikelig!

Gjennom en musikal ble barna kjent med Markus, en gutt som traff to late gresshopper. I løpet av skuespillet lærte de av maurene å være virksomme. Dette ble en opplevelse for Markus som lærte at det lønner seg å være virksom i det gode. Temaet i showet gikk gjennom flere dager på barnekonferansen på Brunstad.